Menu
EUR
Hoe plaats je een schutting?

Hoe plaats je een schutting?

Het plaatsen van een schutting of hout beton schutting biedt je tuin privacy en creëert een gezellige sfeer. Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om enkele overwegingen te maken. Welke uitstraling wil je voor je schutting? Moet deze passen bij je tuinmeubelen en eventuele andere houten structuren in je tuin? Kies je voor een gekleurde schutting of een klassieke variant met geïmpregneerde schuttingpalen en schuttingplanken? Wat voor type hout wil je gebruiken – grenen, vuren, Douglas hout of een andere houtsoort? Hier zijn de stappen om je eigen schutting te plaatsen.

[products=blog_hoe_schutting_plaatsen]

Voordelen van zelf een schutting plaatsen

Zelf een schutting plaatsen is goedkoper dan het inhuren van een professional. Bovendien heb je volledige controle over de materialen, stijlen en kleuren, zodat het eindresultaat volledig naar jouw wens is.

Benodigde materialen en voorbereiding

  • Hardhouten geïmpregneerde palen (bijvoorbeeld 10×10 cm voor extra stevigheid)
  • Schuttingpanelen of schuttingplanken
  • Grondboor
  • Waterpas
  • Meetlint
  • Aarde, grind of betonmengsel voor de basis van de palen
  • Schroeven en boormachine

Stap 1: Schuttingpalen plaatsen

Voordat je begint, controleer of er leidingen, buizen of pijpen onder de grond liggen waar je wilt graven.

  1. Plaats de eerste paal: Begin met de paal op het uiteinde of in een hoek van de tuin. Graaf een gat diep genoeg voor de paal en gebruik een grondboor om de grond goed los te maken.
  2. Waterpas en stabiliseren: Houd de paal recht met behulp van een waterpas aan minstens twee zijden. Vraag iemand om de paal vast te houden terwijl je het gat opvult met aarde, grind of betonmengsel. Druk het materiaal stevig aan om de paal te stabiliseren.
  3. Diepte: Voor palen van 270 cm, graaf ongeveer 90 cm diep. Stamp de paal dieper dan deze 90 cm voor optimale stevigheid.

Stap 2: Afstand tussen de palen meten en plaatsen

Meet de afstand tussen de palen zorgvuldig. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de schuttingpanelen precies passen.

  1. Meet de afstand: Gebruik een meetlint om de afstand tussen de palen te meten. Dit voorkomt problemen tijdens het plaatsen van de panelen.
  2. Plaats de volgende palen: Herhaal het proces van stap 1 voor de rest van de palen, waarbij je steeds de afstand tussen de palen controleert.

Stap 3: Schuttingpanelen plaatsen

Nu de palen stevig staan, kun je de schuttingpanelen installeren.

  1. Plaats het paneel: Schuif het eerste paneel in de groeven van de palen. Gebruik een waterpas om te controleren of het paneel verticaal staat.
  2. Bevestigen: Bevestig de schuttingpanelen met schroeven aan de palen. Zorg ervoor dat alles stevig en waterpas blijft.

Afronding en genieten

Wanneer alle schuttingpanelen zijn geplaatst, controleer je nogmaals of de schutting stevig en waterpas is. Je schutting is nu klaar en jouw tuin heeft de gewenste privacy en uitstraling. Neem de tijd om te genieten van je werk en het resultaat.

Met deze stappen zorg je ervoor dat je schutting niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch past bij je tuinontwerp. Geniet van je nieuwe privéruimte in de tuin!

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Winkel met webshop
Houthandel sinds 1979. Wij hebben naast onze webshop, ook een winkel nabij Zwolle.
Bezorging
Gratis levering vanaf €1500,-. Levertijd gemiddeld 7 werkdagen
Ruime voorraad
Ruime voorraad hout: zowel online, als in onze winkel
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter. Let op, uw reactie wordt gepubliceerd onder het artikel. Dit is geen contactformulier.

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!